Top

Povestea cărții IMUN la nefericire a început cu mulți ani în urmă, odată cu conștientizarea mea din ce în ce mai profundă, a faptului că, ceea ce facem zi de zi, ne influențează Starea de bine, Echilibrul interior, Armonia și Fericirea. Uitându-mă în urmă, văd cât de fumos și din ce în ce mai clar, s-a conturat Fericirea ca trăire, nu ca și concept. Scrierea cărții a venit în mod firesc, pentru că era necesar să împărtășesc cât mai multor oameni, modul simplu și practic în care am dobândit această stare interioară numită Fericire, stare de care mă bucur plenar foarte multe ore din fiecare zi.

Cartea are o abordare atipică a subiectului Fericire. Este un Manifest pentru o Viață trăită în Armonie, un ghid în care se află un cumul de cunoștințe, foarte multă practică, trăire și savurare a Vieții Împlinite. Cartea abordează într-un mod original schimbarea stilului de viață dezordonat și superficial într-unul echilibrat și armonios, abordat holistic pe cele patru inteligențe: fizică, mentală, emoțională și spirituală, această abordare ducând la manifestarea Ființei ca Întreg și implicit a Fericirii profunde și de durată. Pentru că Fericirea este Starea Naturală a Omului! Căutând și descoperind  pas cu pas Fericirea dinlăuntrul nostru, prin trezirea pas cu pas a Conștiinței, alegând și cele mai mici detalii cu atenție, devenim Liberi de iluziile și miturile care ne înconjoară câteodată de la naștere.

Familia, școala, societatea, au tendința de a ne plasa în locuri bine trasate de ele, după modele moștenite uneori de sute sau mii de ani care de cele mai multe ori nu ni se potrivesc. Asta se întâmplă nu neapărat din reavoință, cât mai degrabă dintr-o inerție a gândirii. Dacă acceptăm rolul de buni executanți ai altora, nu vom mai avea timp să ne gândim la nemurirea sufletului, la aspirații și trăiri înalte ale spiritului, iar viața noastră va fi redusă la supraviețuire și la plafonare.

Avem un potențial fantastic interior pe care nici nu-l bănuim, manifestarea sa fiind îngrădită de ego, de frici, temeri, suferință, toate acestea fiind susținute cu tărie de cei care ne vor ancorați în lumea materială, printr-o multitudine de lanțuri subtile, de la mâncarea devitalizată frumos ambalată, la iluziile vândute la TV, de la promisiunea sănătății din pilule până la prosperitatea promisă de o funcție sau un job bine plătite. Investim energie, încredere, ani, în goana după toate aceste iluzii fabricate pentru întreținerea ego-ului, și ne trezim, uneori la sfârșitul vieții nefericiți, prea obosiți sau neputincioși să ne dezlipim de toate acestea, nemaidorindu-ne decât să treacă timpul care ne-a mai rămas.

Liberul Arbitru ne-a fost dat pentru a alege conștient, clipă de clipă, modul în care ne co-creem sau ne distrugem viața. Din acest motiv Responsabilitatea vieții noastre este întotdeauna a noastră, nu a altora.

Am susținut în carte conceptele originale, cu argumente, studii și cercetări ale celor preocupați de binele și fericirea oamenilor. Am adus în prim plan Întregul Ființei format din fizic, emoțional, mental și spiritual, pentru că este esențial să conștientizăm modelul Autentic al Omului creat de Divinitate, în comparație cu modelul iluzoriu promovat de societatea în care trăim, și care este acela al omului mental, egotic, stimulat doar către competiție și acumulare de bunuri materiale.

Legile Naturii, Principiile Stilului de Viață Sănătos abordat Holistic mi s-au dezvăluit treptat de-a lungul anilor din ce în ce mai frumoși, mai echilibrați și mai plini de Lumina radiată de interiorul meu.

Abordarea nutriției este firesc să fie făcută Holistic, la fel și curățarea Ființei, am dezvoltat pe larg aceste aspecte în carte. De asemenea Energia Vie și a Hrana Vie, au fost abordate astfel încât să conștientizăm că sîntem Ființe Vii, iar Viul din noi îl întreținem doar prin aportul zilnic de Viu pe care-l aducem Întregii Ființe.

Cartea IMUN la nefericire este o invitație de Redesign de Interior Uman, propus de un co-creator român. Îți vei redesena viața din momentul în care vei privi către tine cu Sinceritate, cu Iubire, cu Înțelegere. Vei căpăta IMUNITATEA la nefericirile adunate timp de ani sau poate zeci de ani, în care ai uitat Să FI TU ÎNSUȚI…, ai uitat să-ți zâmbești… să te Iubești… să te manifești ca OMUL Minunat  creat Dumnezeu.

Vei descoperi în paginile cărții, dragă cititoare sau dragă cititorule, că, făcând curat în cele mai ascunse și adânci părți din tine, în gândurile și emoțiile tale, selectând ceea ce introduci în organism, Iertând și Iubind, poți cere cu încredere Divinității să-ți dea Sănătate, Echilibru, Armonie, pentru că vei avea loc unde să le manifești… chiar din Interiorul tău. De fapt  le aveai acolo de la naștere încredințate cu Iubire de către Creator, Copilului Interior al fiecăruia… Vei descoperi cu uimire în carte lucruri pe care le știai, dar erau într-un con de umbră sau pline de praf… Vei Conștientiza că TU ești o Comoară, dacă lași Comorile din tine să strălucească… Vei simți cât de firesc este să fii rațional… și emoțional… și că ambele fac parte din tine… Și vei simți că Fericirea Ta a fost întotdeauna cu tine, în tine, pentru tine… Iar TU, radiind Fericire, îi vei inspira și pe alții să strălucească la rândul lor, așa cum firesc este.

Ritualurile cu care închei cartea există în Interiorul Tău dragă cititoare, și al tău dragă cititorule, doar au nevoie de Respect și de Iubire ca să fie scoase la Lumină, de exercițiu, de trăire și de savurare, ca să redevină parte integrantă din CINE EȘTI TU!

Îți sînt alături în această minunată călătorie care este Viața Ta în Armonie!